در حال بارگذاری ...
جمعه 28 دی 1403
nus.ac.ir

مراسم امضای تفاهم نامه بین دانشگاه فنی و حرفه‌ای و نماینده خیر گرانقدر مرحوم حاج سید احمد میرتبار درزی در محل دانشکده برگزار گردید.

روز چهارشنبه چهاردهم مهرماه ۱۴۰۰ این مرکز میزبان شخصیت های علمی، مذهبی و سیاسی کشور بود.

در این مراسم که به منظور امضای تفاهم نامه بین دانشگاه فنی و حرفه‌ای و نماینده خیر گرانقدر مرحوم حاج سید احمد میرتبار درزی برگزار شد؛ پس از تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید و پخش سرود ملی، جناب آقای مهندس کوروش فتاحی رئیس محترم دانشکده فنی امام صادق علیه السلام بابل به ارائه گزارشی از اقدامات ارزنده خیرین در دانشکده پرداختند.

وی در ادامه از سیاست های کلی دانشگاه فنی و حرفه‌ای به خصوص در چهار سال اخیر دفاع کرده و آن را دلیل اصلی انتخاب این دانشگاه به عنوان قطب دانشگاه های مهارتی کشور دانستند.

پس از ایشان آقای دکتر امیر حیاتی رئیس محترم دانشگاه فنی و حرفه‌ای مازندران به ایراد سخنرانی پرداختند ایشان در سخنان خویش از آمار 8000 نفری دانشجویان نوورود در سال تحصیلی جدید نام بردند و بیان کردند که این رقم نسبت به سال گذشته افزایش 2000 نفری را در پی داشته است و مهمترین دلیل این افزایش را "ایجاد تصویر مثبتی از دانشگاه در ذهن دانشجو" دانستند که خود معلول عواملی همچون ساماندهی رشته ها، تغییر محتوای درسی و جذب اعضای جدید هیئت علمی است؛ همه این موارد باعث شده در شرایطی که بالای ۵۰ درصد از کسانی که در آزمون سراسری دانشگاه ها مجاز به انتخاب رشته شده اند و از انجام این امر امتناع کرده اند، دانشگاه فنی حرفه‌ای با ثبت ۷۰ درصد در مورد یاد شده آن هم در شرایطی که دانشگاه های موازی زیادی با ارائه تسهیلات بسیار خواهان جذب دانشجو بوده‌اند حاکی از اعتمادی است که هنرجویان هنرستان ها به این دانشگاه داشته اند.

دکتر حیاتی تعداد اعضای هیئت علمی دانشگاه فنی و حرفه ای مازندران را ۶۵ نفر اعلام کرد این در حالی است که غالب این افراد دارای مدارک علمی Ph.D هستند. رویکرد جدید به حوزه پژوهش نیز از دیگر مواردی بود که ایشان با ارائه حقایقی همچون استقلال معاونت پژوهشی از آموزش بدان استناد نمودند.

در حوزه عمرانی نیز تفاوت چشمگیر ساختمان دانشکده نسبت به سال‌های قبل و البته تصویب بودجه ۳ میلیارد تومانی برای ساخت آمفی تئاتر دانشکده و نیز کارسازی ۵۰۰ میلیون تومان صرفاً برای تجهیزات ساختمان نامبرده از مواردی بود که ایشان به آن پرداختند.

ایشان در پایان صحبت ها از مدیران موفق در کشور به عنوان سرمایه های ملی یاد کردند و خواستار حفظ این سرمایه‌های ملی از عموم مسئولان شدند.

در ادامه مراسم حجت الاسلام والمسلمین حاج آقا باباییان امام جمعه محترم شهر امیرکلا به نمایندگی از طرف خیرین حامی دانشگاه به سخنرانی پرداختند. ایشان ضمن عرض تسلیت به مناسبت رحلت حضرت رسول اکرم(ص)، امام حسن مجتبی (ع) و حضرت ثامن الحجج امام رضا(ع)، استفاده از سیره و رفتار نبوی حضرت محمد(ص) به عنوان معیار، مورد تاکید قرار دادند و همچنین تجلیل و تکریم از خیرین را موثر بر شکوفایی و پیشرفت اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی جامعه دانستند. همچنین یادآور شدند از وراث خیر نامبرده بیش بر 3 میلیارد تومان به این دانشکده اهدا گردیده. همچنین در ادامه برای مرحوم شکوهی (خیر بانی خوابگاه‌ دانشجویی) مغفرت و علو درجات را از درگاه ربوبیت خواستار شدند چه که ایشان خدمات خوبی به بخش فرهنگ، بهداشت و نیازمندان جامعه ارائه نمودند. ایشان در پایان سخنانشان از ریاست دانشگاه فنی و حرفه‌ای و نماینده محترم شهرستان بابل در مجلس شورای اسلامی، تسریع امور مربوط به تکمیل و احداث پروژه‌های عمرانی دانشکده را خواستار شدند.

درادامه جلسه جناب آقای دکتر کریمی نماینده محترم شهرستان بابل و عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی به ایراد سخنرانی پرداختند، ایشان اذعان داشتند:" من معتقدم نجات کشور در گرو رشد مجموعه‌هایی از جمله دانشگاه فنی و حرفه‌ای که وظیفه مهارت‌آموزی را به عهده دارند، است" در ادامه ایشان دانشگاه فنی و حرفه‌ای را اولین دانشگاهی دانستند که نمایندگان مجلس یازدهم در آن حضور پیدا کردند و آن را حامل این پیام دانستند که "موضوع مهارت آموزی مورد توجه مجلس یازدهم است" و در بودجه ۱۴۰۰ مورد توجه بوده و در سال ۱۴۰۱ نیز توجه بیشتری نیز به آن خواهد شد. 

پس از ایشان جناب آقای دکتر صالحی عمران ریاست محترم دانشگاه فنی و حرفه ای کشور سخنان خود را آغاز نمودند. ایشان ضمن قدردانی از خانواده محترم خیر بزرگوار به وظیفه خود در انقلاب فرهنگی اشاره داشته و مسئولیت آسیب شناسی آموزشهای مهارتی کشور را بازگو نمودند.ایشان به نگارش برنامه ای استراتژیک در سال ۹۶ اشاره کردند که اولین بخش آن اصلاح برنامه های آموزشی و درسی دانشگاه بود، برنامه ها و سرفصل هایی که ۲۰ سال بدون تغییر باقی مانده بودند. لازم به ذکر است اکثر این سرفصل ها در حال حاضر متناسب با نیازهای زمان به روز رسانی شده اند. در ادامه ایشان به ۳۴۰۰ کارگاه و آزمایشگاه در کل دانشکده های فنی و حرفه ای کشور اشاره کردند که از فناوری روز به دور مانده بودند و با تزریق بودجه و همچنین کمک های خیرین به میزان بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان بازسازی و بهسازی شدند. اضافه شدن تعداد ۲۵۰ تا ۳۰۰ نفر عضو هیئت علمی با مدارک بسیار بالا از دیگر اقداماتی بود که در زمان ریاست دکتر صالحی عمران انجام شد و به زعم ایشان این افزایش در سال‌های آتی نتیجه بسیار خوبی را رقم خواهد زد. تاکید بر ارتباط با رسانه های گروهی دلیلی پر واضح برای انجام بالغ بر7000 مصاحبه ایشان دانسته شده تا گفتمان مهارت و فرهنگ وارد نظام آموزش عالی شود. دکتر صالحی عمران در ادامه تبدیل سیستم آموزشی به 3-3-6 را دلیل کاهش جذب دانشجو در سالهای گذشته دانسته در حالی که این فرآیند با گفتمان بسیار نزدیک آموزشکده ها و دانشکده ها با هنرستانها و آموزش و پرورش در سال گذشته باعث شد تا امسال بیش از ۸۰ هزار نفر در دانشگاه ثبت نام کنند که در مقایسه با سال گذشته با افزایش ۳۰ هزار نفری همراه بوده است. جمعیت دانشجویی دانشگاه فنی و حرفه ای هم اکنون بالغ بر ۲۰۰ هزار نفر در ۱۸۰ دانشکده است. وی خاطر نشان کرد که دانشگاه به رشد کمی بسنده نکرده و مسئولیت اشتغال فارغ التحصیلان خود را نیز به نحوی پذیرفته است چرا که سیستم آموزشی دوگانه از بهترین شیوه های آموزشی در دنیاست و در آن دانشجو بخشی را در دانشگاه و بخشی دیگر را در محیط کار واقعی سپری میکند، در این راستا تفاهمات ارزنده‌ای با شرکت ها و گروه های مطرح در کشور انجام گردیده همچون قرارداد با گروه صنعتی "انتخاب" که تولید کننده لوازم خانگی است و ضمن تجهیز کارگاه های دانشکده های اصفهان مقرر گردید که ۲۰۰۰ نفر از فارغ التحصیلان دانشگاه را نیز جذب نماید و همچنین گروه "امداد خودرو" که طی تفاهم‌نامه‌ای متعهد به جذب ۲ هزار نفر از دانش آموختگان دانشگاه شد. همه اینها بیانگر اهمیت اقتصاد آموزش برای مجموعه دانشگاه فنی و حرفه‌ای بوده است. در چشم انداز بعدی دانشگاه بحث فناوری "لوتک" مطرح شد که دکتر جهانشاهی معاون پژوهشی دانشگاه پیگیر آن بوده و از لحاظ منافع اقتصادی اثراتش در آینده‌ای نزدیک مشخص خواهد گردید.

دکتر صالحی عمران درصد اشتغال فارغ التحصیلان کاردانی دانشگاه را بالای ۹۰ درصد عنوان کرد و در تخصیص بودجه به پروژه های فعلی از اختصاص نزدیک به ۳۰ میلیارد تومان برای دانشکده های رامسر و نوشهر و نیز افتتاح پروژه در مکان های مذکور نام بردند.

در پایان مراسم کلیه مدعوین محترم به بازدید از پروژه ساخت سالن ورزشی دانشکده پرداختند.

 

"روابط عمومی دانشکده"