در حال بارگذاری ...
جمعه 28 دی 1403
nus.ac.ir

همایش مدیران هنرستانهای شهرستان بابل، بابلسر ‌و مسئولین دانشگاه فنی و حرفه ای مازندران با میزبانی آموزشکده امام صادق(ع) بابل

همایش مدیران هنرستانهای شهرستان بابل، بابلسر ‌و مسئولین دانشگاه فنی و حرفه ای مازندران

همایش مدیران هنرستانهای شهرستان بابل، بابلسر ‌و مسئولین دانشگاه فنی و حرفه ای مازندران با میزبانی آموزشکده امام صادق(ع) بابل در روز یکشنبه 12 تیر ماه 1401 برگزار گردید.

مهندس فتاحی ریاست آموزشکده فنی و حرفه ای پسران بابل ضمن خیرمقدم به مدعوین در سخنان خود به این نکته اشاره نمودند: هنرستان ها از آموزشکده ها جدا نیستند و ارتباطی دوسویه بین آنها باید وجود داشته باشد. در ادامه ایشان بیان کردند: در صورت کافی بودن فضا مطمئنا جلسه با حضور مدیران، معاونین  و مشاورین  هنرستان ها بسیار موثرتر می‌توانست باشد.

ایشان ضمن معرفی اجمالی مرکز و رشته های موجود، این آموزشکده را فرصتی برای شهرستان بابل و شهرهای همجوار دانستند.

در ادامه دکتر هاشمی ریاست دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران متذکر شدند: رقابتهای کاذبی در کنکور وجود دارد و بهتر است بر بستر و فرهنگ خانواده ها کار کنیم. وقتی از واژه هایی چون: فنی،  حرفه‌ای، تکنیسین، صنعت، پژوهش، مهارت، ارتباط علم و عمل، اخلاق، کنسرسیوم، فناوری و غیره صحبت می‌شود نظام مهارتی بزرگی  به نام آموزش عالی فنی و حرفه‌ای به میان می آید.

ایشان ضمن تاکید همگامی دانشگاه فنی و حرفه ای با شعار سال که توسط مقام معظم رهبری تحت عنوان: تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین بیان شده به سنگینی وظیفه ای که در این راستا بر دوش این دانشگاه است، اشاره نمودند.

بر اساس سخنان ایشان:  برای رسیدن به  توسعه پایدار نیاز به سه رکن است: 1-دانش 2-مهارت 3-فناوری نوین.

وی در ادامه، نیازسنجی بازار و درخواست از آموزش و پروش برای معرفی رشته های جدید بر اساس مقتضیات زمان را وظیفه دانشگاه ها و هنرستان ها دانست.

دکتر هاشمی سیاست دانشگاه فنی و حرفه‌ای را  بر دو اصل تربیت تکنیسین (نه تحصیلات تکمیلی)و ارتباط با صنعت دانست و به اعتقاد ایشان آینده بهتر را می‌توان  با مشاوره و هدایت بزرگواران عرصه علم و دانش و فناوری رقم زد.

وی نبود نگرش جامعه نسبت به مهارت آموزی، نبود تعادل بین بازارکار و آموزش و پرورش، اجرا نشدن برخی از قوانین تصویب شده به دلیل کمبود بودجه و یا سلیقه ای رفتار کردن مدیران، به روز نبودن تجهیزات و اصلاح نشدن هرم شغلی را از چالش های دانشگاه فنی حرفه ای دانستند.

در ادامه، مهندس گنجی مدیرعامل شرکت ایمن بصیر ضمن تقدیر از استادان دوران دانشجویی خود که در همایش حضور داشتند به این نکته اشاره کردند که فارغ التحصیلان فنی و حرفه ای عموما افرادی هستند که در سخت ترین شرایط نیز با بهره گیری از توانایی های شخصی خود می‌توانند درآمدزایی داشته باشند.

سپس آقای شاهمردانی معاون آموزش متوسطه شهرستان بابل به ارائه آمار دانش‌آموزان شهرستان بابل پرداختند ایشان در همین زمینه بیان کردند: در دوره متوسطه اول ۱۸۰۰۰ دانش‌اموز در حال تحصیل بوده و حدود 6000 دانش آموز پایه ۹ به ۱۰ داریم، از این میان تقریبا ۳۰۰۰ نفر پسر و 3000 هزار نفر دختر هستند و از کل این مجموعه 63/5 درصد به رشته های نظری و36/5 درصد به رشته های مهارتی انتقال پیدا میکنند.

ایشان خاطر نشان نمودند: نیاز هست که تفاهم نامه ساده‌ای بین آموزش و پرورش و دانشگاه فنی حرفه‌ای بسته شده و کارها بدون بروکراسی انجام پذیرد. ۱۷ دانشگاه در بابل داریم و باید نگرش خانواده ها را نسبت به فنی و حرفه‌ای عوض کنیم به عنوان مثال میتوان  در کارگاههای خانواده از اساتید دانشگاه های فنی و حرفه‌ای دعوت به عمل آورد. در ادامه به این نکته اشاره کردند که هدایت به سمت دانشگاه های فنی حرفه‌ای می باید از دوره اول متوسطه -و نه از هنرستان- شروع شود. در خاتمه ایشان به استفاده از نیروهای آگاه جهت تبلیغات چهره به چهره در مدارس و هنرستان ها تاکید کردند.

همچنین دیگر مدعوین با بیان نظرات و پیشنهادات ارزنده خود، از برگزاری چنین همایش هایی استقبال نمودند و خواهان آن شدند که از ظرفیت دانشگاه فنی و حرفه ای جهت مشاوره خانواده ها و دانش آموزان هنرستان ها و کار و دانش در جهت مهارت آموزی و مهارت افزایی بیشتر می‌توان بهره برد.

در انتها آقای دکتر هاشمی مژده افزایش تجهیزات را در آموزشکده فنی و حرفه ای بابل داد که خود می‌تواند باعث بهبود در جذب دانشجو در این واحد آموزشی گردد.